NLMS - NederLandse ModelSpoorwegen - www.nlms.info

Dit hoofdstuk gaat over software voor gebruik in de modelspoor hobby.

 

Dit gedeelte gaat over verschillende software programma’s waarvan de meeste speciaal voor de modelspoor hobby zijn gemaakt.

Icollecttrains:

Om mijn modeltrein collectie bij te houden gebruik ik Icollecttrains, wat een zeer uitgebreid verzamel database is. De mogelijkheden zijn oneindig. Het enigste wat dit programma niet doe is je treinen in de vitrine plaatsen. Overigens niet alleen voor trein verzamelingen, maar ook bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld postzegels, munten, poppen, auto's en noem maar op. Probeer dit software vandaag nog met de gratis probeer versie. De aanschaf kosten zijn laag in verhouding met de uitgebreide mogelijkheden.

Koploper:

Het software voor de bediening van de modelbaan. Hetzij handmatig als ook compleet automatisch. Laat al de treinen rijden volgens een dienst regeling en bediend alle wissels en seinen. Bovendien is het nog gratis ook.

MRDirect:

Het software welke nodig is om digitale code te generen in een computer, is MRDirect. Dit programma veranderd elke oud computer in een reuze digitale bediening apparaat. Het bediend locomotieven, wissels, seinen en de feedback van de modelbaan. Ook dit software wordt gratis door de maker verspreidt.

Right Track:

Atlas Right Track is een programma om een modelbaan te ontwerpen. Het programma is voorzien van al het rail materiaal van Atlas. Niet alleen in de schaal HO maar ook in N en O. Dit programma is in Nederland bekend als Winrail, echter komt het niet met het rails van andere merken. Dit programma is, in tegenstelling tot de Nederlandse versie, geheel gratis.

ExpressSCH en ExpressPCB:

Een mooi software bundle om electronische schema's te tekenen, ExpressSCH, en print platen, ExpressPCB. Dit software wordt gratis verspreidt, in de hoop dat U bij dit bedrijf tegen betaling, de print platen laat maken.


Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 15 July 2012

NLMS - NederLandse ModelSpoorwegen - www.nlms.info